4 gode gaveideer til moren der elsker at gå i haven

At gå i haven er noget af det mest afslappende, man kan foretage sig. Måske du også har en mor, som har kastet sig over denne interesse for at stresse af. Hvis netop din mor nyder at være i haven, så er der en lang række af gode gaver, du med fordel kan give hende.

Flere og flere danskere nyder at være ude i naturen. Derfor er gaver til havearbejdet også blevet mere udbredt blandt danskerne. Mange oplever især, at det kan være et godt afbræk fra det i overvejende grad stillesiddende arbejde, som mange udfører til dagligt. Det gælder f.eks. kontorarbejde. For mange danskere er haven også et ideelt sted at udfolde sig under pensionisttilværelsen. Her kan man udfolde en aktiv kreativitet, men også udøve en mere passiv ro og jordforbundethed. Haven indeholder dermed mange dimensioner, som taler til et bredt udsnit af befolkningen.

Denne brede interesse i befolkningen taler selvsagt også til det udvalg, som findes. Der findes mange valgmuligheder, og det kan ved første øjekast være svært at finde rundt i. De mange valgmuligheder medfører dog også, at du med garanti vil kunne finde en perfekt gave til din mor, som elsker at gå i haven. I denne artikel samler vi en række gode gaveinspirationer til dig, der har en mor der elsker at være i haven.

Forslag til gaver til haven

Gode haveredskaber

At arbejde i haven kræver utvivlsomt gode redskaber, før det kan lykkes. Hvis din mor er lidt ældre, så har hun måske brugt de samme redskaber i mange år. De fleste af os benytter de gamle værktøjer af vane og glemmer at købe nyt.

Hvis hun får mulighed for at skifte lidt ud i værktøjet, vil hun dog opdage, at arbejdet straks bliver langt lettere. Det kunne f.eks. være en ny hækkesaks, en skovl, en hakke eller noget helt andet. Det er nogle gange de ting, vi ikke normalt tror, at vi har brug for, som gør os mest glade.

En robotplæneklipper

Det sjoveste ved havearbejdet er typisk ikke at slå græs. Desværre er det samtidig sådan, at græsset gror konstant. På denne måde er man gang på gang ude for, at græsset skal slås, inden man kan komme i gang med det sjovere kreative arbejde. Måske din mor endda har en plæneklipper af ældre dato, som er ineffektiv til at slå græsset.

Alt dette kan en robotplæneklipper hjælpe med. Den kan let som ingenting programmeres til at slå græsset af sig selv på bestemte tidspunkter. I så fald vil din mor ikke længere skulle tænke på det – og hun vil højst sandsynligt takke dig for det.

Bøger om havearbejde

Hvis man har en passion, så er der især én ting, som man kan nikke genkendende til - der er altid mere viden at tilegne sig. Det samme vil din mor garanteret sige, hvis hun interesserer sig for det arbejde, som sker i haven. Hvis du giver hende en bog i gave, anerkender du hendes nysgerrighed og entusiasme overfor området. Det opfordrer ligeledes til, at det bliver til en levende passion, hvilket vil sige, at hun bliver ved med at tilegne sig mere viden om området.

Uden mere viden om et givent område, forfalder vi typisk til gamle vaner. Hvis vi bliver opdaterede med ny inspiration, sker der til gengæld hurtigt nye vanemønstre. At give en bog om havearbejde i gave vil dermed på den ene side anerkende hendes hidtidige passion, men samtidigt også opfordre til at hun fremover opsøger ny viden om det givne emne.

Dekorationer til haven

Årsagen hertil giver sig selv, da havearbejde i sig selv er et æstetisk anliggende. I princippet kunne man lade haven passe sig selv, hvor mange forskellige typer af liv vil piske frem. Passionen for haven ligger oftest i at have en vis form for kontrol over det æstetiske udtryk. Måske elsker man simplicitet, eller også er der en bestemt form for farvepalette, som der sigtes imod. Hvad end det er, så vil der altid findes en gave som passer til dette.

F.eks. kunne det være en serie af havemøbler, som er i de farver eller former, som også passer til det udtryk, der findes i haven. Det kunne også være en mere skulpturel genstand. Her er der flere varianter at vælge imellem, såsom en mindre skulptur, der kan give et nyt udtryk til haven. Hvis du f.eks. køber et lille springvand, er det ikke kun den visuelle del, som er i fokus, men også den afslappende lydmæssige dimension, som vil blive introduceret i haven.

Menu
Top